Kevät toi Kannabishankkeen Päihdepäiville

Kannabishankkeella on ollut työntäyteinen kevät. Koulutuksia on pilotoitu ympäri Suomea, koulutusta ja materiaaleja on hiottu ja jotain uutta on vielä työn alla. Pilottikoulutuksista olemme saaneet arvokasta palautetta ja syksyllä pääsemme kouluttamaan viimeistellyn materiaalin avulla ammattilaisia ympäri Suomen.

Hanke on osallistunut kevään isoimpiin tapahtumiin. Nuorisotyön ammattilaisille suunnatuilla Nuori 2019-päivillä Turussa saatoit nähdä ja kuulla meitä Vahvistamon järjestämällä luennolla ja viimeisimpänä olet ehkä törmännyt hankkeeseen Päihdepäivillä Helsingissä toukokuun alkupuolella. Päihdepäivät kokosivat Helsingin Kulttuuritalolle n. 1200 päihdetyönammattilaista oppimaan uutta ja verkostoitumaan muiden alan osaajien kanssa. Päihdepäivillä saimme olla hyvin esillä heti sisääntuloaulassa. Sijainnin vuoksi et ehkä voinut missata meidän ständiä! Ständillä käytiin kahden päivän aikana lukematon määrä keskusteluja kannabiksesta, tarjoamastamme koulutuksesta ja hankkeen tuottamista materiaaleista. Keskityimmekin tällä kertaa markkinoimaan KASVI-interventiokoulutusta, jota tarjoamme kaikille ammattiryhmille, jotka kohtaavat työssään nuoria kannabista käyttäviä.

Järjestimme seminaarin keskiviikko iltapäivänä yhdessä Irti Huumeista ry kanssa teemalla Kannabista käyttävät nuoret ja heidän läheiset – kohtaaminen palvelujärjestelmässä. Seminaarissamme teemaa oli avaamassa kannabista käyttävän läheisen lisäksi päihdelääkäri Pekka Salmela ja sosiaalityöntekijä Päivi Rantala Tampereen päihdekeskuksesta sekä Raahen kaupungin erityisnuorisotyöntekijä Laura Manninen. Seminaarin antina oli, että varhainen puuttuminen on tärkeässä roolissa ja siihen tulee panostaa. Myös läheiset pitää huomioida entistä paremmin ja muistaa kysyä, mitä heille kuuluu. Kannabista käyttävät henkilöt ovat moninainen joukko erilaisia ihmisiä, jotka tulee kohdata nimenomaan ihmisinä.

Mikäli teille ei ole vielä työyhteisössänne keskusteltu maksuttoman Meillä saa puhua kannabiksesta-koulutuksen järjestämisestä, niin nyt on hyvä hetki ottaa yhteyttä alueenne työntekijään ja sopia syksyn koulutuksista. Syksyn kalenteri täyttyy hurjaa vauhtia ja nyt ennen kesää on hyvä miettiä milloin teidän koulutuksenne voitaisiin järjestää! Koulutuksessa saatte tietoa kannabiksesta ja KASVI-interventiosta, sekä ennen kaikkea työkaluja oman työnne tueksi. Koulutuksen kesto on n. 2h. Koulutuksesta ei aiheudu mitään kuluja teille. Ottakaa siis rohkeasti yhteyttä alueenne työntekijään.