Hankkeen syksy ja kevään suunnitelmat

 

Kannabishankkeessa on ollut kova tekemisen meininki yllä koko syksyn. Jopa niin kova, että tänne on unohtunut kertoa kuulumisia! Vahingosta viisastuneena, tästedes tarkoituksena on jakaa hankkeen kuulumisia kuukausittain.

Olemme luoneet hankkeessa menetelmiä kannabiksen puheeksi ottoon ja interventioon. Nelikenttä saatiin valmiiksi ja sitä on jaettu kannabista kohtaaville ammattilaisille ja nuorille, päiväkirja on pilotoitu ja otettu käyttöön, kuten myös faktapaperi, jossa perustiedot itse kannabiskasvista. Pelikortit osoittautuivat todelliseksi hittituotteeksi. Kortteja jaettiin nuorisotaloille, jossa kävimme myös pelaamassa niitä ehkäisevän päihdetyön viikolla. Korteista tehtiin myös tulostettavat ja tuunattavat versiot ladattavaksi tänne sivuille. Löydät kaikki hankkeessa luodut työkalut Materiaalit-otsikon alta, josta voit tulostaa ne myös omaan käyttöön.

Nuorten asiantuntijaryhmä aloitti loppusyksystä videoiden työstämisen, jossa kannabispaku saa vieraakseen eri ihmisiä ja kannabista käsitellään monista eri näkökulmista. Videoita tullaan näkemään ainakin oma-apusivustollamme kannabis.eu, jonka suunnittelu on nyt jo pitkällä. Sivustolle tullaan luomaan testejä, pelejä sekä kirjautumista vaativa osio, jossa kannabiksen käyttöänsä voi tarkastella myös pidemmän aikaa. Sivusto on tarkoitus avata syksyllä 2019.

Ammattilaisille suunnattu koulutusmalli on pilotointivaiheessa. Koulutamme mallia eri ammattilaisryhmille, keräämme palautteen ja lopullinen malli on valmis viimeistään syksyllä 2019, jolloin koulutukset alkavat laajemmin. Varsinainen pihvi on interventiomallimme KASVI, jonka avulla voi auttaa nuorta kannabiksen käytön vähentämisessä tai lopettamisessa. KASVI muodostuu sanoista Kysy, Arvioi, Suunnittele, Vahvista ja Itsemäärämisoikeus.

Nyt tapaatte meitä koulutuksissa, verkostoissa sekä joissakin ammattilaistapahtumissa, mm.Terveydenhoitajapäivillä, Nuori2019-päivillä, alueellisilla etsivän työn päivillä ja Päihdepäivillä.

Tulkaa siis juttelemaan, laittakaa sähköpostia, tekstaria tai lähettäkää meille postikortteja/kirjeitä.