Syksyn KASVI-koulutukset lähestyvät ja uudet tuulet puhaltavat

 

Syksylle on sovittuna KASVI-koulutuksia jo kattavasti ympäri Suomea. Koulutuksessa työntekijöille tarjotaan konkreettisia työkaluja kannabiksesta käytävän keskustelun helpottamiseksi. Keskeisessä roolissa on puheeksioton helpottaminen sekä kannabiksesta kysymisen rutinoiminen osaksi omaa työtä, jolloin kynnys puheeksiottoon madaltuu jokaisen kysymyskerran jälkeen. Koska kannabis on ajankohtaisena aiheena ihmisiä hyvinkin vahvasti jakava, on tärkeää, että ammattilaisille tarjotaan neutraaleja työkaluja, joiden kautta dialogi mahdollistuu ja sitä kautta myös kohtaamisten vaikuttavuus vahvistuu. KASVI-koulutuksia jatketaan syksyn lisäksi myös ensi vuonna. Jokainen hankkeen työntekijä vastaa itse vastuualueensa koulutuksien aikataulutuksista, joten ota rohkeasti yhteyttä suoraan alueesi työntekijään, joka osaa kertoa, milloin koulutus on alueellanne mahdollinen! Yhteystiedot ja aluejako on nähtävillä hankkeen etusivulla (Riikka Peltolan ja Maria Hatvalan alueen suhteen yhteyshenkilönä väliaikaisesti Kim Kannussaari, aiheesta enemmän alla).

Ammattilaisilla, käyttäjillä itsellään sekä heidän läheisillään on usein huolta nuorten kannabiksen käytöstä ja näihin haasteisiin pyrimme hankkeessa muutenkin vastaamaan. Paraikaa kehityksen alla oleva kannabis.eu-sivusto tulee tarjoamaan tietoa kannabiksesta, kokemustarinoita sekä sähköisen käyttöpäiväkirjan, jonka olemme suunnitelleet yhteistyössä kannabista käyttävien kanssa. Sivuston tarkemmasta lanseerausajankohdasta tiedotetaan syksyn edetessä.

 

Uudet tuulet hankkeessa

YAD:in hanketyöntekijät Tampereelta siirtyvät kumpikin uusiin tehtäviin hankkeen ulkopuolella. Riikka jatkaa syyskuun alusta alkaen YAD:lla perustyön tehtävissä ja Maria pääsi asiakastyön tehtäviin hankkeen ulkopuolella. Molemmat heistä ovat antaneet vahvan ja tärkeän työpanoksen hankkeen osallistamisen saralla. Heidän vastuullaan oli mm. nuorten asiantuntijaryhmän kanssa tehtävä yhteistyö, jonka lisäksi molemmat olivat hyvin aktiivisia hankkeessa tuotettujen materiaalien tuottamisen sekä suunnittelun suhteen. Hanke toivottaa molemmille työntekijöille hyvää jatkoa työhön ja arkeen!

Haastattelut tulevien työntekijöiden suhteen on käyty ja valinnat tehdään elokuun puoleen väliin mennessä. Yhteystiedot päivitetään hankkeen sivuille työntekijöiden aloittaessa hankkeessa. Siihen saakka alueiden tiedustelut projektipäällikkö Kim Kannussaarelle.

 

Sananen Ilosaaresta

Kävimme Riikan kanssa Ilosaaressa jalkautumassa ja jakamassa hankkeen materiaaleja niistä kiinnostuneille nuorille. Kannabikseen emme törmänneet festivaaleilla kertaakaan, muuta kuin vaatetuksen kautta. Sää oli pilvinen, mutta festari kaiketi hyvin pitkälti savuton!

 

 

Pasi Vastamäki

Projektityöntekijä