Oma-apua kannabiksen käytön vähentämiseen ja lopettamiseen

Yksi hankkeen suurimmista ponnistuksista, oma-apusivusto, on saatu valmiiksi ja löytyy osoitteesta kannabis.eu. Sivustolla on testejä ja työkaluja, sähköinen kannabispäiväkirja sekä tietoa ja kokemustarinoita kannabiksen käyttöön liittyen.

Sivuston tärkein ja laajin osa on sähköinen anonyymi päiväkirja. Omaa käyttöään seuraamalla kannabiksen käytön vähentäminen ja/tai lopettaminen helpottuu. Päiväkirjan avulla voi seurata käyttökertoja ja -määriä, fiilistä, rahanmenoa sekä asettaa itselleen tavoitteita käytön vähentämiseksi tai lopettamiseksi. Lisäksi käyttäjillä on mahdollisuus täyttää myös avointa päiväkirjaa tekstimuodossa.

Päiväkirja toimii sekä mobiilissa, että työpöytäkäytössä. Materiaalit ovat saatavilla sivustolla myös ruotsiksi.

Oma-apusivusto tehtiin yhteistyössä Nitron kanssa. Hankkeesta Pasi teki erinomaisen suunnitelman piirroksineen, joiden avulla lopullinen versio rakennettiin.

 

Luonnos päiväkirjan perusnäkymäksi

 

Tämän piirroksen ja ajatuksen kanssa kävimme keskustelua nuorten ja ammattilaisten kanssa ja saadun palautteen perusteella teimme korjauksia.

Yhteistyö Nitron kanssa oli saumatonta, joka suurimmaksi osaksi oli seurausta hyvästä suunnittelusta sekä heidän ammattitaidostaan. Nettisivuprojektiksi tämän sivuston rakentaminen oli poikkeuksellisen helppoa ja mukavaa.

Sisältöjen osalta saamme vielä lisää kokemustarinoita ja täytyy sanoa, että erityisen hienoja ovat nuorten ryhmämme työstämät videot. Ottakaa insta seurantaan @kannabispaku

 

Päiväkirjan lopullinen versio

Jakakaa sivustoa eteenpäin, testatkaa sitä ja laittakaa myös ajatuksia sisällön kehittämiseksi.