Zoom koulutukseen liittyminen

Avaamalla koulutuksen yhteydessä jaetun linkin pääset Zoom-ohjelmistoon, jossa koulutus pidetään. Zoom toimii Windows, Mac, Linux, iOS ja Android -laitteilla. Mikäli et ole aiemmin käyttänyt Zoomia, ohjelmiston lataaminen alkaa automaattisesti tietokoneella linkkiä painettuasi. Mobiilikäyttöön asentamiseen ohjeet alempana.

Ennen koulutusta osallistuja kirjoittaa nimensä ohjelmaan, jonka jälkeen valitaan Join with Computer Audio.

Voit tässä vaiheessa testata myös äänen toimivuuden klikkaamalla Test speaker and microphone-painiketta, sekä myöhemmin perusnäkymän vasemmasta alalaidasta. Koulutuksissa kommunikoidaan pääasiassa tekstichatin välityksellä, jota avustava työntekijä yleensä valvoo. Tietokonenäkymässä Chat-painike on alalaidassa, mobiilissa sinne pääsee Participants painikkeen takaa, vasemmasta alalaidasta.

 

Ohjeet mobiilikäyttöön

Mobiilikäytössä linkin kautta avautuu seuraavanlainen näkymä:

Mikäli olet aiemmin asentanut Zoom-sovelluksen puhelimeen, voit painaa Join meeting painiketta, joka avaa koulutuksen. Mikäli et ole asentanut Zoom-sovellusta aiemmin, voit ladata sen Google Playsta tai suoraan Zoomin sivuilta. Tämän jälkeen voit seurata Join meeting painiketta koulutukseen.